Bel Ağrılarınızın Çözümü Tabanlık Olabilir

Günlük yaşamda bir çok insan çeşitli sebepler ile bel ağrısı yaşamaktadır. Bu ağrılar, hayat kalitesini olumsuz etkilemektedir. Ayakta durmayı, yürümeyi, oturmayı, yatmayı çok zor hale getiren ağrılar görülebilir.

Genel olarak bel ağrıları, ‘’ bel fıtığım var ‘’ olarak düşünülür. Ancak bu ağrıların daha farklı sebepleri olabilir. Bel ağrılarının başlıca sebepleri;
Ağır yük kaldırma ve tekrarlayan zorlayıcı hareketler
Hareketsiz yaşam ve aşırı kilo
Yanlış yatak ve sandalye seçimi
Bu sebeplerde belde ağrıya Sebep vermektedir. Bunların dışında en sık karşılaşılan sorun olmasına rağmen önemsenmeyen ayak ve basış problemleri en büyük etkendir.

Yanlış Basış Bel Ağrısı Yapabilir Mi?

Bel ağrısını etkileyen etkenlerden biri, omurganın fazla yüke maruz kalmasıdır. Bu yüke maruz kalan omurlar ve omurlar arasındaki diskler spinal kanal boyunca uzanan sinir kökleri üzerinde ciddi baskıya sebep olur.
Ayak tabanı ayağın normal şartlar altında vücudun ağırlığını zemine aktarırken yumuşatarak aktarmasını sağlar. Fakat düz taban bir ayakta beklendiği gibi çalışmaz ve sert bir yük aktarımı olur. Bu yük aktarımı , tüm eklemlere yansır. Bel ağrısına sebep veren sinir baskıları da bu sert darbelerden oldukça etkilenecektir ve ağrıyı artıracaktır.

Bacak Kısalığı Bel Ağrısına Sebep Olabilir Mi?

Doğuştan olabileceği gibi sonradan travmalarla da oluşabilecek bacak kısalığı, tüm hayatı olumsuz etkileyebilir. Bacak boyu kısalığı, kalça kemiğinde(Pelvis), asimetri oluşturabileceği gibi, bu asimetriden kaynaklı omurga eğriliği (skolyoz) oluşumunu da tetikleyebilir.
Pelviste oluşan asimetrik duruş, omurga hattını ve kalça kemerini birbirine bağlayan önemli eklemler üzerinde, ağırlık aktarımındaki sorunlardan kaynaklanan ciddi sorunlar oluşturabilir.

Kısacası, bel ağrılarınızın asıl sebebinin basış problemleri olabileceğini de bilmelisiniz. Uzman bir merkezde ayak analizinizi yaptırmalısınız. Kişiye özel ortopedik tabanlıklar içe-dışa basma, düşük-yüksek ark, bacak boyu kısalığı gibi problemlerde size büyük konfor sağlayacaktır.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required